Li estarem molt agraïts que ens comuniqui qualsevol error, millora o idea sobre el portal i el seu funcionament.
ACTIVITATS CURSOS ESPAIS ENTITATS REGISTRAR-ME
L'HOSPICI...
Conferència “Efectes no específics del tractament en el pacient amb dolor”, a càrrec de Josep Vilaplana
Dll, 14 de novembre a Aula A a les 19:00 h.
 

Els fàrmacs utilitzats pel tractament del dolor tenen uns efectes específics motivats per l’efecte que tenen en els targets o dianes terapèutiques pròpies de cada droga. De la mateixa manera existeixen uns efectes no específics que són producte de com i en quin context s’administren aquests medicaments. Aquest efecte/resposta anomenat també placebo o nocebo són d’una intensitat molt considerable i actua per les mateixes vies i dianes terapèutiques que els fàrmacs.

 

Josep Vilaplana Birba

Metge especialista en Anestesiologia, responsable de la Unitat del dolor de l’Hospital Josep Trueta de Girona. Redactor en cap de la Revista Española de Anestesiologia y Reanimación (REDAR) del  1996/2004. Professor pel CEEA per la obtenció del Diploma Europeu d'Anestesiologia. Professor associat a la Facultat de Medicina de la Universitat de Girona (2012) i professor per a la docència del postgrau als MIR de la especialitat d'Anestesiologia i Reanimació des de 1989. Membre de les societats científiques de la especialitat (SEDAR, ESA, ACMCB, SCARTD, IASP) i vocal de la Societat Catalana del dolor (SCD). Membre del Consell d'Administració del ICS (2012-1014). President del Col·legi Oficial de Metges de Girona des del 2014.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

ORGANITZA: Grup de Recerca Neoma i Universitat de Girona

 
Per poder accedir i realitzar accions a l'Hospici ha d'entrar el seu DNI i contrassenya. Si no recorda la contrassenya cliqui aquí. Si no té usuari, pot crear-lo aquí.
Deixa un suggeriment