Li estarem molt agraïts que ens comuniqui qualsevol error, millora o idea sobre el portal i el seu funcionament.
ACTIVITATS CURSOS ESPAIS ENTITATS REGISTRAR-ME
L'HOSPICI...
El descobriment de les ones gravitacionals, amb Enric Verdaguer
Dj, 18 de maig a Aula Magna a les 19:30 h.
 

Setembre de 2016 quedarà marcat a la història de la física pel descobriment de les ones gravitacionals, cent anys després de la publicació de la teoria de la Relativitat General per Albert Einsten. Les ones es varen produir durant la fusió de dos forats negres de masses superiors a 30 forats negres i de les ones gravitacionals són prediccions de la teoria d’Einstein. A la conferència es parlaran d’aquests fenòmens i de com l’observació de les ones gravitacionals obra una nova finestra per a l’observació astronòmica. 

Enric Verdaguer és catedràtic de Física per la Universitat de Barcelona. Té més de 120 articles publicats en revistes internacionals especialitzades en gravitació clàssica, semiclàssica i quàntica, solitons en relativitat general, efectes quàntics en camps gravitacionals, creació de partícules, Cosmologia i Univers primitiu. Ha sigut director del Centre Especial de Recerca de la UB en Astrofísica, Física de Partícules i Cosmologia, i promotor de l’Institut de Ciències del Cosmos de la UB. 

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Inscripció gratuïta aquí

 
Per poder accedir i realitzar accions a l'Hospici ha d'entrar el seu DNI i contrassenya. Si no recorda la contrassenya cliqui aquí. Si no té usuari, pot crear-lo aquí.
Deixa un suggeriment