Conferència «Com millorar el diagnòstic del càncer de pròstata a través dels glúcids del PSA»
El càncer de pròstata és el més freqüent i el tercer més mortal en homes a la província de Girona. Actualment s’utilitzen els nivells sèrics de l’antigen prostàtic específic (PSA) pel seu diagnòstic, però la seva concentració també incrementa en altres patologies de la pròstata. El grup bioquímica del càncer de la UdG ha descobert que l’anàlisi dels glúcids del PSA pot ajudar a millorar la detecció del càncer de pròstata agressiu i reduir el nombre de biòpsies en pacients amb patologies benignes i/o càncers indolents.
Ponent: Anna Gratacós i Mulleras. Grup de recerca Bioquímica del Càncer, Departament de Biologia, Facultat de Ciències, Universitat de Girona.
Conferència «Com es protegeixen les varietats vinícoles de raïm (Garnatxa i Syrah) a les onades de calor?»
Actualment, estem patint un augment de les temperatures al llarg del nostre territori. Aquest augment està afectant de manera substancial al nostres cultius. Concretament, un dels cultius que està notant els efectes és la vinya, sobretot les baies de raïm. Per aquest motiu, al llarg d’aquesta xerrada parlarem de com afecten les onades de calor a la seva cutícula (pell) que és la barrera protectora natural contra els estressos ambientals en dues varietat vinícoles (Garnatxa i Syrah).
Ponent: Dra. Sandra Fernández Piñán. Grup de Recerca Laboratori del Suro. Departament de Biologia, Facultat de Ciències, Universitat de Girona.
HO ORGANITZA: Departament de Biologia de la UdG