Li estarem molt agraïts que ens comuniqui qualsevol error, millora o idea sobre el portal i el seu funcionament.
ACTIVITATS CURSOS ESPAIS ENTITATS REGISTRAR-ME
L'HOSPICI...
Salut mental en pacients amb covid persistent i genètica al servei de la biodiversitat
Dj, 11 d'abril a Aula Magna a les 19:30 h.
 

Conferència «Petites molècules amb gran impacte: els microARNs i la salut mental en pacients amb COVID persistent»

Els símptomes de la COVID persistent inclouen fatiga, dolor muscular, dificultat per respirar, problemes de salut mental i queixes cognitives,. Algunes persones amb COVID persistent mostren dèficits de cognició en la memòria, velocitat de processament i funció executiva. Fins la data no hi ha criteris diagnòstics clars ni tractaments específics. Tampoc es coneixen exactament els processos biològics implicats en la COVID persistent. El nostre grup de recerca està treballant en la identificació d’unes petites molècules anomenades microARNs, presents en la sang, com a possibles marcadors de salut mental o deteriorament cognitiu associat a la COVID persistent. 

Ponents: Dra. Mar Ariza. Clinical Research Group for Brain, Cognition and Behavior, Consorci Sanitari de Terrassa. Dra. Gemma Carreras-Badosa. Departament de Biologia, Facultat de Ciències, Universitat de Girona.


Conferència «La genètica al servei de la conservació del patrimoni natural: el cas de la bagra catalana» 

El patrimoni natural dels rius catalans és ric i divers però, malauradament, avui en dia més del 50% de les espècies que el componen es troben en declivi. La genètica ofereix eines per conèixer l’estat de les poblacions que habiten els nostres ecosistemes fluvials. En aquesta conferència presentarem el cas de la bagra catalana, un peix propi del nostre territori que es troba amenaçat per la introducció d’una espècie forània. 

Ponent: Núria Perez Bielsa. Laboratori d'Ictiologia Genètica, Departament de Biologia, Facultat de Ciències, Universitat de Girona.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

​HO ORGANITZA: Departament de Biologia de la UdG

 
Per poder accedir i realitzar accions a l'Hospici ha d'entrar el seu DNI i contrassenya. Si no recorda la contrassenya cliqui aquí. Si no té usuari, pot crear-lo aquí.
Deixa un suggeriment